Tervetuloa Suomen Rintaradiologien vuosikokoukseen 2023

Suomen Rintaradiologien tämän vuoden vuosikokous pidetään tiistaina 12.12.23 klo 15:30 Teamsissä.

Ilmoittautumiset puheenjohtaja Anna Sutelalle sähköpostiin (etunimi.sukunimi@terveystalo.fi) 8.12. mennessä. Ilmoittautuessa pyydetään kertomaan sähköpostiosoite, johon osallistumislinkki lähetetään.

Suomen Radiologiyhdistys julistaa haettavaksi tutkija-apurahoja

Apurahat on tarkoitettu väitöskirjan tekijöille, joiden väitöstyön teema kuuluu kiinteästi radiologian tai radiologisen fysiikan piiriin. Tutkija-apurahaan ei ole hakemuskaavaketta, vaan hakemukset tulee laatia vapaamuotoisesti. Apurahahakemuksen liitteenä tulee olla hakijan CV, yksityiskohtainen tutkimussuunnitelma aikatauluineen ja julkaisuluettelo, josta käy ilmi mitkä julkaisuista ovat väitöskirjan osatöitä. SRY:n hallitus päättää stipendin myöntämisestä ja rahallisesta määrästä.

Suomen Radiologiyhdistys julistaa haettavaksi aloittavan tutkijan apurahan

SRY:n hallitus julistaa haettavaksi nuoren lääketieteen tai fysiikan opiskelijan stipendin, jonka tarkoituksena on kannustaa aktiivista ja korkeatasoista tieteellistä työtä radiologian alalla. Apuraha on tarkoitettu nuorille (alle 30-v) väitöskirjaan tähtäävää tutkimustyötä aloittaville lääketieteen ja fysiikan opiskelijoille. Vapaamuotoisessa hakemuksessa pyydetään toimittamaan tiedot tutkimustyön tuloksista, vaiheesta ja tutkimussuunnitelmasta. Hakemukseen tulee liittää stipendiä puoltavan professorin lausunto sekä todistus hakijan rekisteröitymisestä väitöskirjatutkijaksi. SRY:n hallitus päättää stipendin myöntämisestä ja rahallisesta määrästä. Apuraha myönnetään vain kerran.

100-v. historiikki kaipaa materiaalia!

Suomen Radiologiyhdistys täyttää 100 vuotta ensi vuoden syyskuussa. Tähän liittyen on valmisteilla historiikki, joka on tarkoitus julkaista syyskuussa 2024 juhlasymposiumin yhteydessä. Historiikki on kaikille jäsenille avoin prosessi, eli jos sinulla on mielessä juttuja, muistoja, valokuvia tai muuta materiaalia, jota haluaisit julkaista tässä kirjassa, ota yhteyttä! Aineistoja muokkaamaan ja kokoamaan on palkattu ammattitoimittaja. Projektin yhteyshenkilöinä toimivat … Lue lisää…

Tutkimuskysely MRI-laitteiden vastuuhenkilöille

Suomen ympäristökeskus (Syke), VTT ja Hanken toteuttavat Suomen akatemian rahoittaman UrbanSymbiosis –hankkeen (https://www.urbansymbiosis.fi), jossa tutkitaan kestäviä polkuja kriittisten raaka-aineiden kiertotaloudelle kaupungeissa.

Radiologia kiinnosti Nuori Lääkäri -päivillä!

SRY ja Lääkäriliiton radiologialaosasto osallistuivat nuorille lääkäreille suunnattuun NLP 2023 -tapahtumaan yhteistyössä tavoitteena lisätä erikoisalan tunnettuutta ja informoida erikoisalan työ- ja erikoistumismahdollisuuksista. Osastolla vierailijat pääsivät tutustumaan radiologin työhön käytännössä harjoittelemalla ultraääniohjattua näytteenottoa ja tekemään diagnooseja röntgen- ja tietokonetomografiakuvista. Erikoisalan esittelijöinä oli niin erikoistuvia, ylilääkäreitä, koulutuslääkäri kuin yksityisradiologikin. Työmahdollisuuksista kiinnostuneet saivat rekrytoivien ylilääkäreiden yhteystietoja.