44. Sädeturvapäivät 2021

place Tampere-talo

Sädeturvapäivät järjestetään tänä vuonna 44. kerran. Koulutus järjestetään hybridi-mallilla, joten koulutukseen voi osallistua paikan päällä Tampere-talossa tai etänä. Järjestämme koulutuksen koronarajoitusten puitteissa, eli mahdollista on, että järjestelyihin tulee muutoksia. Näistä tiedotamme viimeistään elokuun lopulla. Koulutukseen ilmoittautuminen avataan elokuun alussa.

Tämän vuoden Sädeturvapäivien aiheita ovat mm. Covid-19, Tutkimusnimikkeistö 2020, Säteilylainsäädännön muutokset käytännön työhön, Suomalaisen annoskakku (mistä säteilyannosta kertyy), Uroradiologia, Natiivilaitteiden laadunvarmistus, Hukkaexponointi, Haastavia kuvauksia (ontuva lapsi ja OPTG), Ranne, Sepelvaltimoiden TT, Sydämen kuvantaminen, Tekoäly, Mammografia ja EPAT.

Sädeturvapäivistä

Sädeturvapäivät ovat lääketieteellisen säteilyn käyttäjien tärkein valtakunnallinen neuvottelu- ja täydennyskoulutustapahtuma. Päivien järjestäjänä toimivat Suomen Radiologiyhdistys (SRY) ja Säteilyturvakeskus (STUK) yhteistyössä Sairaalafyysikot ry:n ja Suomen röntgenhoitajaliiton kanssa. Sädeturvapäivien tavoitteena on toimia säteilyn käytön ammattilaisten neuvottelupäivinä, joissa käsitellään säteilyn käyttöön liittyvät ajankohtaiset asiat ja muodostetaan yhteinen tapa viedä ne käytäntöön. Päivien ohjelma toimii myös säteilyn käytön täydennyskoulutuksena, täyttäen ST 1.7 ohjeen mukaista täydennyskoulutusvaatimusta.