44. Sädeturvapäivät 2021 – järjestetään hybridi-mallilla

place Tampere-talo

Sädeturvapäivät järjestetään 4.-5.11.2021.

Sädeturvapäivät järjestetään tänä vuonna 44. kerran. Koulutus järjestetään hybridi-mallilla, jossa sekä lähi- että etäosallistumien on mahdollista. Koulutukseen voi siis osallistua paikan päällä Tampere-talossa tai etänä. Järjestämme koulutuksen noudattaen THL suosituksia koronarajoitusten puitteissa. Koulutukseen ilmoittautuminen on avattu ja olemme jatkaneet edullisempaa etukäteisilmoittautumisen aikaa 15.10.2021 saakka.

Sädeturvapäivien yhteydessä järjestetään perinteiseen tapaan myös kattava tekninen näyttely, alan merkittävin vuotuinen tapahtuma uudesta ja ajankohtaisesta kuvantamisen alueella. Näytteilleasettajat ovat ilmoittautuneet hyvin mukaan päiville.

Ilmoittautuminen osoitteessa: https://ilmo.contio.fi/tavicon/main.aspx?id=249

Tämän vuoden Sädeturvapäivien aiheita ovat mm. Covid-19, Tutkimusnimikkeistö 2020, Säteilylainsäädännön muutokset käytännön työhön, Suomalaisen annoskakku (mistä säteilyannosta kertyy), Uroradiologia, Natiivilaitteiden laadunvarmistus, Hukkaexponointi, Haastavia kuvauksia (ontuva lapsi ja OPTG), Ranne, Sepelvaltimoiden TT, Sydämen kuvantaminen, Tekoäly, Mammografia ja EPAT.

Tervetuloa Sädeturvapäiville!

Roberto Blanco Sequeiros
Puheenjohtaja
Sädeturvapäivät

Sädeturvapäivistä

Sädeturvapäivät ovat lääketieteellisen säteilyn käyttäjien tärkein valtakunnallinen neuvottelu- ja täydennyskoulutustapahtuma. Päivien järjestäjänä toimivat Suomen Radiologiyhdistys (SRY) ja Säteilyturvakeskus (STUK) yhteistyössä Sairaalafyysikot ry:n ja Suomen röntgenhoitajaliiton kanssa. Sädeturvapäivien tavoitteena on toimia säteilyn käytön ammattilaisten neuvottelupäivinä, joissa käsitellään säteilyn käyttöön liittyvät ajankohtaiset asiat ja muodostetaan yhteinen tapa viedä ne käytäntöön. Päivien ohjelma toimii myös säteilyn käytön täydennyskoulutuksena, täyttäen ST 1.7 ohjeen mukaista täydennyskoulutusvaatimusta.