Puheenjohtajan terveiset

Suomen Radiologiyhdistyksen jäsenille

Suomen Radiologiyhdistys (SRY) on vuodesta 1924 lähtien tukenut ja vaalinut suomalaista radiologian alan koulutusta ja tutkimusta. Tämä vuosi on koulutuksen näkökulmasta erityinen, sillä Sädeturvapäivien ja kerhojen järjestämien laadukkaiden koulutusten lisäksi tänä vuonna Suomessa järjestetään radiologian pohjoismainen kokous.

Nordic Congress of Radiology and Radiography järjestetään 24.-26.5.2023 Clarion Hotel Helsingissä. Kongressi järjestetään yhteistyössä Suomen Radiologiyhdistyksen ja Suomen Röntgenhoitajien kanssa. Monipuolinen ohjelma sisältää niin uusimpia tekniikoita kuin käytännön radiologin työn kannalta hyödyllisiä luentoja. Kongressi on mainio tilaisuus verkostoitua sekä kotimaisten että ulkomaisten kollegoiden kanssa. Rekisteröityminen on auki osoitteessa www.ncr2023.fi. Nähdään Helsingissä!

Virkeä yhdistyksemme täyttää ensi vuonna jo 100 vuotta. Juhlavuoteen liittyy kaksi isoa projektia, 100-vuotishistoriikki ja juhlasymposium. Professori Hannu Arosen vetämä historiikkiprojekti pyrkii kuvaamaan ja dokumentoimaan suomalaisen radiologian kehityksen viimeisen sadan vuoden ajalta. Etenkin kerhot ovat tervetulleita kirjoittamaan oman alansa kehityksestä. Lisäksi yhdistyksen hallitus on päättänyt järjestää jäsenille suunnatun juhlasymposiumin 27.9.2024. Symposiumin tarkempi ohjelma täsmentyy seuraavan vuoden aikana ja tästä tiedotetaan lähemmin mm. uutiskirjeessä.

Haluan kiittää kaikkia yhdistyksen toiminnassa mukana olevia jäseniä, niin koulutuksen tekijöitä kuin osallistujiakin. Aktiiviseen yhteisöömme kuuluvat lähes kaikki suomalaiset radiologit ja sairaalafyysikot. SRY:n toiminta ei olisi mahdollista ilman tätä aktiivista jäsenistöä.

Parhain terveisin,

Jussi Hirvonen
Puheenjohtaja, SRY